Mensen kunnen tegen de leeftijd van 40 moeite hebben zich te concentreren op voorwerpen die dichtbij zijn, dus de meeste mensen zullen presbyopie-brillen dragen om te helpen bij het lezen. Als u echter tegelijkertijd bijziend of verziend bent en uw zicht vaak van ver naar dichtbij en van dichtbij naar ver verandert, zult u merken dat u uw normale en presbyope bril regelmatig moet vervangen. Het geeft je een erg ongemakkelijk gevoel en je krijgt er hoofdpijn van. De uitvinding van de bifocale lens is een grote hulp bij het oplossen van de bovenstaande problemen, aangezien het zicht kan veranderen met slechts één bril, het bovenste deel voor veraf en het onderste deel voor dichtbij. Naarmate mensen ouder worden, realiseren ze zich dat zelfs objecten op middellange afstanden er wazig uitzien, dus schakelen ze over op trifocale lenzen met drie brandpunten. Het probleem is een duidelijk teken van presbyopie, aangezien er duidelijke en zichtbare scheidslijnen zijn tussen de verschillende gebieden. Met de snelle ontwikkeling van de brillenindustrie, zijn de multifocale Zonnebril met leesgedeelte ook verkrijgbaar onder de naam progressieve bifocale brillen, die op elke afstand een helder zicht bieden zonder het uiterlijk aan te tasten. Getinte lenzen creëren progressieve bifocale zonnebrillen met UV-bescherming om uw ogen te beschermen tegen pijn aan uw ogen.

Degenen die voor het eerst een progressieve bifocale zonnebril dragen, kunnen zich echter een beetje anders voelen dan het dragen van een gewone zonnebril, omdat het perifere zicht, vooral het horizontale zicht, beperkt kan zijn door de verandering in sterkte aan de rand van de lens. Er zijn echter manieren om u snel te laten wennen aan multifocale lenzen. Ten eerste is het een goed idee om je nieuwe zonnebril de hele dag door te dragen. Ten tweede, focus door je hoofd naar het doelobject te draaien, maar niet alleen door je ogen naar het object te bewegen. Ten slotte kunt u, zolang u zich op uw gemak voelt, uw ogen zo dicht mogelijk bij uw gezicht brengen. Bovenstaande richtlijnen helpen je wennen aan progressieve bifocale zonnebrillen. Sommige mensen hebben misschien maar een paar uur acclimatisatie nodig, terwijl anderen enkele weken nodig hebben. We zijn er immers zeker van dat bijna iedereen kan genieten van dit soort zonnebrillen. Als u in de praktijk echter moeite heeft met het passen van de zonnebril, kunt u contact opnemen met uw arts om uw ogen te laten beoordelen.

Progressieve bifocale zonnebrillen zijn de meest geavanceerde en comfortabele zonnebrillen die vandaag beschikbaar zijn, waardoor zelfs mensen met presbyopie comfortabel van de wereld kunnen genieten op elke afstand als ze er eenmaal aan gewend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like