Informatie over diamanten voor koppels die geïnteresseerd zijn in het kopen van een diamanten verlovingsring. Op een punt in het leven van bijna elke man komt er een moment dat zijn hart weet dat het tijd is om een diamanten verlovingsring te kopen voor de vrouw van wie hij houdt. Alleen dan zult u zich comfortabel voelen bij het kopen van een diamanten verlovingsring. Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het leren kopen van een diamant. U moet nooit overhaast een diamant kopen zonder eerst wat onderzoek te doen naar de prijs van de diamanten. Het kopen van een diamant is niet anders, behalve dat de meesten van ons heel weinig weten over diamanten. Het kopen van een diamanten ring is vaak een emotionele – en niet te vergeten dure – ervaring.

Diamanten ring:

Het kopen van een diamond ring kan een enorme investering zijn en u wilt er een kopen met de perfecte diamant erin, dus u kunt geïntimideerd zijn als u voor het eerst een ring koopt. Een diamant kopen betekent voor altijd in een stuk investeren. Elk individu dat een diamant koopt, zoekt naar het beste dat hij zich kan veroorloven. Houd bij het kopen van een diamant rekening met uw budget en waar de steen zal worden gedragen om de ideale karaatgrootte te helpen bepalen. De vier C’s van het kopen van een diamant Om de beste prijs voor uw ring te bepalen, moet u bekend zijn met de vier C’s. De vier C’s van knippen, kleur, zuiverheid en karaat worden uitgelegd.

Diamant kleur 

De meeste diamanten hebben een lichte hint van geel en de diamantkleurenschaal is gebaseerd op de hoeveelheid geel die in een diamant aanwezig is. Het is de afwezigheid van kleur die waarde toevoegt aan de diamant. Diamantkleur wordt beoordeeld volgens de GIA Grading Scale. Cijfers zijn gebaseerd op de hoeveelheid geel die zichtbaar is wanneer deze met de voorzijde naar beneden door het paviljoen wordt bekeken met behulp van de GIA Diamond Lite. De kleurenschaal loopt van D (kleurloos) tot Z (gele tint).

Diamant geslepen

Om de maximale lichtreflectie te bereiken die een diamant doet schitteren, moet een diamant een Ideal/Excellent-slijpgraad hebben. Ideaal geslepen diamanten worden als zodanig beoordeeld omdat ze binnen de parameters van de ideale slijpkwaliteit vallen die zijn gespecificeerd door de diamantsorteerlaboratoria. De beter gesneden kwaliteiten zullen waarschijnlijk meer vuur en schittering vertonen en aangezien hun uiterlijk aantrekkelijker is, zijn ze dienovereenkomstig geprijsd. De GIA en EGL hebben op dit moment alleen de parameters van de slijpgraad ideaal/uitstekend uitgebreid naar ronde briljanten. Het bepalen van de slijpgraad van een diamant gaat echter verder dan eenvoudige metingen van breedte en diepte. Diamond Cut is misschien wel de belangrijkste van de vier C’s.

Diamant duidelijkheid

De helderheid van een diamant wordt bepaald door het aantal, de aard, de positie, de grootte en de kleur van interne kenmerken die “insluitsels” worden genoemd en oppervlaktekenmerken die “vlekken” worden genoemd. Deze tonen zichzelf als de verschillende kenmerken die de helderheid van een diamant vormen, waaronder kristallen, veren, wolken enz. Deze kenmerken zijn soms niet zichtbaar voor het blote oog en maken elke diamant uniek. Deze zuiverheidsgraad wordt belangrijker naarmate de diamant groter wordt. De helderheidsschaal is ontwikkeld door het Gemological Institute of America GIA om deze onvolkomenheden te kwantificeren.

Diamant Karaat

Het is een algemene misvatting dat karaat verwijst naar de grootte van een diamant. In werkelijkheid is een karaat de standaard gewichtseenheid waarmee diamanten worden gemeten. Aangezien een karaat een gewichtsmaat is, geen maat, kan de ene diamant met hetzelfde karaatgewicht er groter uitzien dan de andere, afhankelijk van de slijpvorm. Een premium geslepen diamant lijkt misschien groter dan veel diamanten met een hoger karaatgewicht.

Diamant vorm

Stenen zijn er in verschillende vormen – rond, ovaal, marquise, peer, smaragd, hart, prinses en stralend.

Ronde

Een ronde briljant is een uitstekende keuze als u de meeste sprankeling en de meest duurzame klassieke vorm wilt. Rond-briljante diamanten zijn de enige vorm waarin deze ideale verhouding gedefinieerd is. Briljant geslepen diamanten hebben facetten die de vorm hebben van driehoeken en vliegers. De huidige ronde briljante diamant heeft in totaal achtenvijftig facetten, maar je zult verschillende facetnummers zien in vintage briljant geslepen diamanten. Hoewel rond briljant geslepen diamanten de duurste op de markt zijn, vormen ze de overgrote meerderheid van de diamanten in verlovingsringen en zijn ze populair als oorknopjes en hangers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like