Een elektrische fiets is in alle opzichten een typische alledaagse fiets die is uitgerust met een elektromotor om te helpen bij de voortstuwing. De motor is door de federale wet beperkt tot 750 watt vermogen en een topsnelheid van 20 mph.

De meeste e-bikes zijn gebouwd om aan die specificatie te voldoen, maar sommige overtreffen deze. Elektrische fietsen kunnen worden gebouwd als kits voor ongeveer 500 tot 800 of nieuw worden gekocht voor 400 tot 3500. Zoals met alle producten, vooral voertuigen, krijgt u over het algemeen waar u voor betaalt. De e-bike wordt aangedreven door een oplaadbare accu en heeft een gemiddeld rijbereik van zo’n 20 kilometer. Het bereik kan sterk variëren, afhankelijk van het gewicht van de fiets en de berijder, de wielmaat, de rijstijl en het terrein. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten, van compacte elektrische opvouwbare en elektrische fiets kopen met 16″ en 20″ wielen voor forensen en appartementsbewoners tot 28″ en 700c maten. Je hebt geen rijbewijs of verzekering nodig om op een e-bike te rijden, maar veel staten hebben leeftijdsbeperkingen.

Het meest gebruikte type motor in e-bikes is de naafmotor. Het kan zowel op de voor- als achterwielen worden gebruikt en vereist geen kettingen, riemen of tandwielen. In wezen is de motor de naaf van het wiel en bevat twee concentrische ringen van tegengestelde elektromagneten. Wanneer stroom van de batterij op de motor wordt toegepast, zorgt de tegengestelde magnetische kracht ervoor dat het wiel gaat draaien. Motoren van dit type zijn bijna volledig stil en vergen geen onderhoud. Hoe hoger het wattage van de motor, hoe meer vermogen hij levert. Wel een voorbehoud. Er is geen standaard voor het meten van watt. Veel marketeers van deze producten gebruiken piekoutputcijfers in plaats van operationele outputcijfers. Motoren met een vermogen tot 1000 watt kunnen motoren van 500 watt zijn bij standaard bedrijfsvermogen. ontdek welke Alleen standaard operationele outputs zijn echt vergelijkbaar.

Batterijen zijn erg belangrijk als het om deze producten gaat. De meest voorkomende batterijverzegelde loodzuur (SLA) is de goedkoopste en biedt de hoogste ampère-uren (ah). SLA-batterijen wegen echter drie keer zoveel als lithiumbatterijen en hebben minder dan een derde van hun levensduur. Lithium LiFePO4-batterijen zijn de duurste en hebben de laagste ah, maar zijn de lichtste en langst meegaande batterijen. Twaalf 12-volt SLA-batterijen moeten worden gekocht, geïnstalleerd en weggegooid voordat de levensduur van één 48-volt LiFePO4-batterij nadert. Nikkel-cadmium en andere batterijen vallen ergens tussenin. Lichtgewicht lithiumbatterijen glijden meestal uit het batterijrek om gemakkelijk binnenshuis op te laden zonder een stopcontact te hoeven zoeken om de hele fiets op aan te sluiten. Lithiumbatterijen zijn de meest milieuvriendelijke van alle beschikbare batterijen.

Een in een kit gebouwde elektrische fiets is vaak de beste keuze voor prijs en prestatie. De meeste fietsen die mensen al hebben, zijn betere machines dan veel fietsen die zijn ontworpen om e-bikes te zijn. Als je je kit zorgvuldig kiest, krijg je een krachtigere motor, een betere batterij en vele andere functies die je niet zult vinden op een in de fabriek gebouwde fiets, en een omgebouwde fiets zal vaak minder wegen. Bij een goede set moet de motor vooraf in het wiel zijn ingebouwd (voorwielsets zijn veel eenvoudiger te installeren), dubbele remmotor uitgeschakeld, draai- of duimgas, motorcontroller, kabelboom en op een batterij gemonteerd rekmechanisme met slot.

De mooie set bevat ook bedradingsschema’s, montagemateriaal, kabelbinders en volledige instructies. Zeer dure, in de fabriek gebouwde e-bikes zien er meestal uit als motorfietsen, zijn erg zwaar en moeilijk te trappen, maar gaan niet sneller of verder dan goedkopere fietsen of in een kit gebouwde fietsen. Ze zien er echter geweldig uit! U wilt ook een kit kopen van iemand die u kan helpen bij het installatieproces in afgelegen gevallen met vragen of problemen. Als je een bestaande fiets achteraf monteert, zorg er dan voor dat deze in goede staat verkeert, en als je een fiets bouwt met kits van meer dan 500 watt, gebruik dan een fiets met een stalen voorvork. Zeer krachtige voorwielmotoren kunnen aluminium en geveerde vorken afbreken of beschadigen. Tenzij je hem als mountainbike gebruikt, heb je niet veel versnellingen nodig op een e-bike. Voor straatfietsen is een 6e of 7e versnelling voldoende. Als je besluit een in de fabriek gebouwde fiets te kopen, zoek dan naar een fiets die je volledige controle geeft, comfortabel rijdt en alle opties biedt die je wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like