Wanneer de winter het bouwen van uw droom in de weg staat

In het eerste deel van onze tweedelige serie hebben we u al gewezen op de voordelen – en de duidelijke afwezigheid van nadelen – van het gebruik van mobiele verwarmingstoestellen op winterse bouwplaatsen. Het is niet alleen financieel verstandig om een mobiele elektrische of olieverwarmingseenheid te huren of te kopen om te voorkomen dat de temperatuur daalt en uw bouwproject stilvalt, het kan u ook veel tijd en moeite besparen.

Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat door tijdens de wintermaanden verwarmingstoestellen te gebruiken om hun gebouwen te drogen, ze actief kosten besparen die in latere maanden nog zouden toenemen, terwijl andere, minder vooruitstrevende huizenbouwers gewoon blijven zitten wachten – en hoop – op warmer weer.

Mobiele verwarmingsunits zijn zo ontworpen dat u kunt doorgaan met het werk dat u in gedachten heeft voordat u verder gaat met de volgende bouwfase. Ze zijn van onschatbare waarde om de vaart erin te houden en te voorkomen dat het project onbevredigend en frustrerend tot stilstand komt. Vooral elektrische kachels zijn uiterst effectief als het gaat om het verlagen van het vochtgehalte, omdat ze in tegenstelling tot oliekachels zelf geen vocht produceren.

Het natte, koude weer dat steevast van invloed is op het deel van de wereld waarin we leven, maakt het drogen van gebouwen tijdens de wintermaanden al moeilijk genoeg. Bij het pleisteren of het leggen van dekvloeren wordt het probleem nog moeilijker aan te pakken, want dit soort werk produceert nog meer vocht. Maar als u de luchtvochtigheid nu niet tegengaat, zou u op de verkeerde plek besparen: de energieprijzen zijn al hoog genoeg. En deze kosten kunnen jarenlang verdubbelen als het huis waarin je woont niet goed is uitgedroogd. En dingen kunnen erger worden. Wanneer schimmel de kans krijgt, zal hij zich in een alarmerend tempo vermenigvuldigen en verspreiden. Schimmel gedijt goed in vochtige omstandigheden, zoals in een gebouw dat niet goed is uitgedroogd. Het is de nachtmerrie van elke huiseigenaar om muren of bekleding te moeten verwijderen om het probleem op te lossen als u eenmaal in het huis bent gaan wonen.

Maar wat kunt u doen om de verdroging van uw gebouw te ondersteunen? Het zou je kunnen worden vergeven als je denkt dat hoe groter de verwarming, hoe beter de resultaten. Dit is echter niet het geval. Door een te grote verwarming te kopen of te huren, zou u het probleem zelfs kunnen verergeren in plaats van bestrijden. Daarom is het belangrijk om vooraf te berekenen welk verwarmingstoestel voor u geschikt is – als we u kunnen helpen bij het bepalen van uw individuele behoeften, laat het ons dan weten!

Maar er is nog een andere manier om het uitdrogingsproces te versnellen: ventilatoren circuleren de lucht in kamers. Door deze luchtbeweging kan het vocht in de muren gemakkelijker worden afgegeven aan de omgevingslucht van waaruit het door uw verwarmingstoestellen kan worden afgezogen.

Het maakt eigenlijk niet uit wat u wilt huren of kopen. Wij van Trotec hebben precies de juiste verwarming, Bouwdrogen of ventilator voor u. En het juiste advies mocht u dat nodig hebben. Probeer ons. Wij zijn u graag van dienst.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *