Waarom Dedicated Server Hosting de beste is

Het maken van een website is een gemakkelijke taak, vooral met alle bronnen en tools die online gratis te gebruiken zijn. Websites moeten echter worden gehost om het internet te bereiken. Je hebt twee opties voor hosting. De ene is shared server hosting en de andere is dedicated server hosting. Als het gaat om dedicated serverhosting, betekent dit alleen dat u een volledige webserver huurt bij een hostingserviceprovider. Het is helemaal van jou, wat betekent dat je het met niemand anders hoeft te delen. Op een shared server deel je de resources van de server met een aantal clients. Er zijn ook andere opties, zoals kiezen voor een colocatieprovider als u al bestaande apparatuur heeft. Serverhostingkosten variëren afhankelijk van welke u kiest. Gedeelde servers zijn de goedkoopste, terwijl dedicated servers de duurdere oplossing zijn. Het kiezen van een dedicated servers heeft echter echt zijn voordelen en is eigenlijk een betaalbare oplossing in vergelijking met het kopen van uw eigen servers. Bovendien krijgt u gewoon de beste service die u voor uw geld kunt kopen.

Een gedeelde server kan een goede oplossing zijn voor kleine bedrijven en persoonlijke sites. In dit geval is er echt geen reden voor de eigenaar om een exclusieve server te krijgen, tenzij de site uitbreidt. Wanneer uw kleine bedrijf echter begint uit te breiden, kunnen de bandbreedte en schijfruimte plotseling te klein worden voor uw computerbehoeften. Je kunt hier op twee manieren mee omgaan. De ene is om bij shared hosting te blijven terwijl je extra schijfruimte koopt en de andere overweegt dedicated serverhosting. De eerste optie zal geen goede oplossing zijn als uw bedrijf echt van de grond komt, want voordat u het weet, loopt u weer tegen hetzelfde probleem aan.

Dedicated servers zijn alleen geschikt voor uw site. Je hebt alle schijfruimte en bandbreedte op de server helemaal voor jezelf en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het toevoegen van schijfruimte. U hoeft de server absoluut niet te delen met een andere website, in tegenstelling tot een gedeelde server. U heeft de mogelijkheid om uw website zo groot en geavanceerd te maken als u zelf wilt.

Een dedicated server is ook veiliger dan een gedeelde server omdat u volledige controle heeft over de beveiliging van uw server en uw site. Op een gedeelde server heb je dit soort controle niet simpelweg omdat je het deelt met andere mensen. Gegevens op een gedeelde server zijn bijna als een computer die thuis door andere mensen wordt gebruikt, dus het zal nooit zo veilig zijn als u zou willen.

Dedicated servers kunnen beheerd of onbeheerd zijn. Wanneer u kiest voor een onbeheerde server, betekent dit dat het beheer aan u is. Een beheerde server daarentegen wordt geleverd met services die technische ondersteuning, firewallservices en beveiligingsaudits omvatten. Een lijst van deze diensten kan behoorlijk uitgebreid zijn.

Op een beheerde server heeft u de tijd om belangrijkere zaken af te handelen, wetende dat iemand voor uw computerbehoeften zorgt. U heeft de tijd om u te concentreren op de zakelijke kant van de zaak of om de communicatie met uw klanten of cliënten te overzien. Het beheren van een server is niet alleen uitdagend, maar ook tijdrovend. De luxe van tijd alleen hebben is al een enorm voordeel op zich.

Ten slotte heb je technici voor vierentwintig zeven ondersteuning. Aangezien u eigenaar bent van de volledige server, krijgt elk probleem dat zich voordoet prioriteit en wordt het binnen enkele seconden of minuten opgelost. Simpel gezegd, op een shared server ervaar je dit niet. U krijgt premium service op een dedicated server vanwege waar u voor betaalt. U kunt nu ‘s nachts goed slapen, wetende dat u professionals terzijde heeft staan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *