Dit overkomt de beste mannen, soms zelfs vrouwen. Een daarvan is omdat ik de sleutel in het contact heb laten zitten voordat ik de auto op slot deed. Bedenk waar je ze kunt zoeken. Dit is een vervelende situatie die op twee manieren kan worden aangepakt. Een daarvan is om reserve autosleutels op te halen. Als dit niet mogelijk is (bijv. reserveonderdelen zijn 3 uur verderop thuis), kunt u een autoslotenmaker inschakelen.

Een slotenmaker is per definitie een vakbekwaam persoon die van metaal sloten en sleutels maakt om slot- en sleutelsystemen te maken en/of opgeleid is om sloten te ontgrendelen. Autoslotenmakers kunnen sloten handmatig bedriegen door dubbele sleutels te maken. slotenmaker harderwijk werkt van oudsher alleen met metaal, maar door de wildgroei aan elektronisch gestuurde transpondersleutels voor beveiligingssystemen in auto’s zijn sommige slotenmakers bedreven met elektronische sloten.

Of u nu een particulier of een instelling bent, het is altijd handig om de contactgegevens van een goede autoslotenmaker te hebben. Kies zorgvuldig een slotenmaker die u competent en snel kan bevrijden van mogelijke problemen met de sloten van uw auto, zelfs voordat er zich een lockout-situatie voordoet. Zorg ervoor dat u een slotenmaker heeft die u altijd kunt bellen en bedien een slotenmaker bij u thuis, op het werk en/of op een plaats waar u vaak komt. Als u op reis bent, moet u hetzelfde voorbereiden. Verken het gebied waarin je reist om een goede slotenmaker te vinden die je 24/7 kunt bellen in geval van nood.

Om de juiste slotenmaker te kiezen, begin je met een gedegen onderzoek. De telefoonboekpagina’s in uw telefoonboek en het internet staan vol met informatie over particuliere, commerciële, mobiele en institutionele slotenmakers. Websites en handelspagina’s bevatten meestal specialisaties, servicetarieven, garanties, professionele licentiegegevens en contactgegevens voor elke actieve slotenmaker. Doe je onderzoek en maak een voorlopige lijst van geïnteresseerde slotenmakers.

Vergelijk vervolgens de slotenmakers op uw lijst met de onderstaande checklist met eigenschappen die een goede slotenmaker zou moeten hebben.

– Alle doordeweekse dagen beschikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Je weet nooit wanneer er een auto-ongeluk zal toeslaan, en wanneer dit gebeurt, heb je een slotenmaker bij de hand nodig. Een slotenmaker moet ook een redelijk snelle responstijd hebben. Het helpt natuurlijk als er een slotenmaker bij u in de buurt is.

– Een brede en diepgaande kennis van sloten en een benijdenswaardige lijst van vaardigheden. Anders zouden slotenmakers zich op zijn minst moeten specialiseren in de soorten sloten die in autosystemen worden gebruikt. Als uw auto een transpondersleutel nodig heeft om te ontgrendelen, zorg er dan voor dat uw slotenmaker gekwalificeerd is om het elektronische sleutelsysteem te bedienen.

– Beroepslicentie van de slotenmaker en lidmaatschap en aansluiting bij een handelsvereniging. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat uw slotenmaker bekwaam is en dat u wordt beschermd door de regels en voorschriften van de staat en de slotenmakersvereniging.

– Check ook servicetarieven en baangaranties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like