Ongediertebestrijdingsmethoden voor biologische tuinieren

Ten eerste, als je een tuin hebt, heb je ongedierte. Er is altijd wel een klein beestje op zoek naar een gratis maaltijd, en je weelderige tuinproducten lijken veel op een buffet voor veel insecten.

Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding kan worden opgesplitst in 2 delen, waarvan de eerste ongediertepreventie is, of in ieder geval zou moeten zijn. De tweede is ongediertebestrijding. Voorkomen is altijd beter dan omgaan met de nasleep. Controle is wat je doet als je niet hebt kunnen voorkomen. We begrijpen dit met auto-ongelukken en ziekten, maar vergeten het vaak als het om onze huizen en tuinen gaat.

Preventie van ongedierte

Ongediertepreventie in tuinen is eigenlijk een kwestie van uw planten gezond houden. Dit kan worden bereikt door:

De juiste variëteiten kiezen
Planten groeperen volgens elementaire behoeften
Aandacht voor de interne kalender van de plant
Bodem structuur
Bodemvruchtbaarheid
Bodemvocht
Als deze factoren in balans zijn, zijn uw tuinplanten gezonder en beter bestand tegen ziekten en plagen, waardoor de meeste plaagproblemen worden voorkomen. Als dit niet lukt, of als andere factoren hebben samengespannen om een ongedierte-invasie te veroorzaken, of als sommige ongedierte net door de preventiebarrière zijn gekomen, kan het nodig zijn om toevlucht te nemen tot ongediertebestrijding.

Soorten ongediertebestrijding

Biologische methoden voor ongediertebestrijding zijn onderverdeeld in 3 soorten, biologisch, botanisch en fysiek.

Biologisch

Biologische ongediertebestrijding is een methode die geschikt is voor biologisch tuinieren. Biologische ongediertebestrijding omvat lieveheersbeestjes kopen spinnen, bidsprinkhaan en andere insecten die zich voeden met de insecten die zich voeden met uw tuin.

Botanisch

Botanische ongediertebestrijdingsmiddelen zijn gemaakt van plantaardige oliën en van nature voorkomende pyrethrinen. Er zijn producten beschikbaar om ongewenst ongedierte aan te pakken en veilig te doden, maar zoals de meeste commerciële insecticiden zullen ze ook nuttige insecten doden, dus voorzichtigheid is geboden.

Fysiek

Fysieke ongediertebestrijding is het handmatig verwijderen van ongedierte. Dit wordt vaak gedaan met een stroom water, een net of door de insecten met de vingers van de plant te plukken. Deze methode is vaak traag en vervelend, maar kan in veel situaties effectief zijn.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *