Onderhoudstips voor moderne centrale verwarmingssystemen

Het vervangen of repareren van uw cv storing cv-installatie kan een duur en onhandig proces zijn. U kunt de omvang van mogelijke problemen tijdens de levensduur van uw systeem verminderen door enkele basisvoorzorgsmaatregelen te nemen. Dit minimaliseert niet alleen het risico op storingen, het helpt ook om aanzienlijke bedragen te besparen op reparatiewerkzaamheden.

Na verloop van tijd kunnen grote hoeveelheden verbindingen die schadelijk zijn voor een efficiënte werking, zoals ijzeroxide en kalkaanslag, zich ophopen in het systeem. IJzeroxide ontstaat door de corrosie van leidingen van verwarmingssystemen, terwijl kalkaanslag ontstaat door calciummoleculen in water.

Overmatige ophoping van een van deze verbindingen kan voortijdige uitval van warmtewisselaars, spoelen, kleppen en pompen veroorzaken. IJzeroxide verschijnt als een zwart slib en kalk verschijnt als een krijtachtige witte substantie. Een vreemd residu kan een teken zijn van een probleem.

Als uw ketel niet efficiënt werkt, is het warmteoverdrachtseffect van het systeem minder dan verwacht en verbrandt u uiteindelijk meer brandstof, wat resulteert in hogere kosten. Een inefficiënte ketel zal ook de ecologische voetafdruk van uw huis vergroten en de impact op de natuurlijke omgeving vergroten. De volgende onderhoudstips helpen altijd om problemen te minimaliseren.

Als u denkt dat uw ketel niet zo efficiënt is als in het vorige geval, moet u mogelijk het hele systeem doorspoelen. Dit omvat het gebruik van speciale machines die verbindingen die zich binnenin hebben opgehoopt, kunnen verwijderen en verwijderen. Water wordt met hoge snelheid en lage druk gepompt om schade te voorkomen totdat het systeem volledig schoon is. Een krachtige magneet kan worden gebruikt in het powerflushproces om metaalverbindingen zoals ijzeroxide te helpen verwijderen.

Zoals hierboven vermeld, is corrosie een van de grootste problemen bij moderne cv-installaties. Het wordt aanbevolen om een corrosieremmer toe te voegen om ervoor te zorgen dat het proces geen significante schade veroorzaakt. Inhibitoren zijn speciale chemicaliën die, wanneer ze aan het water in een systeem worden toegevoegd, de snelheid verminderen waarmee legeringen en metalen rotten en corroderen door een dunne film te vormen zoals het oppervlak van pijpen. De beste remmers kunnen de schade met 90% verminderen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *