Omgekeerde glasschilderijen: essentiële zaken om te weten

Omgekeerd glas schilderen is een populaire kunstvorm over de hele wereld. In tegenstelling tot een canvas schilderij, vereist de omgekeerde glasschildertechniek dat een kunstenaar van achteren naar voren schildert, d.w.z. in omgekeerde volgorde. In eenvoudiger bewoordingen is het verschil dat het canvas aan dezelfde kant is geschilderd die uiteindelijk door mensen zou worden bekeken, terwijl in een omgekeerd glas de geverfde kant de achterkant wordt terwijl de andere kant wordt gezien als het uiteindelijke kunstwerk.

Zoals blijkt uit het concept zelf, is omgekeerde glasschilderij niet alleen heel anders dan eenvoudige canvasschilderijen, maar ook erg moeilijk en lastig om te doen. Omgekeerde glasschilderkunstenaars ontwikkelen vakkundig meesterwerken uit deze specifieke kunstvorm. Hieronder worden enkele tips en tutorials genoemd die beginners kunnen helpen bij het maken van hun persoonlijke omgekeerde schilderij. Maak hier kennis met de essentie:

-Een omgekeerde schildering zou beginnen met het creëren van een onderwerp aan één kant van het glas. Men moet hierbij uiterst voorzichtig zijn, aangezien alles wat op het glas zou worden getekend een spiegelbeeld zou zijn van het eigenlijke onderwerp. Daarom moet men uiterst voorzichtig zijn met de detaillering van het onderwerp en de weergave ervan.

-Het glas moet absoluut krasvrij en onberispelijk zijn, anders komt het onderwerp er niet duidelijk op uit. Probeer ook een schone en stofvrije omgeving te kiezen tijdens het werken aan het glaskunstwerk.

-Zorg ervoor dat u op een systematische manier werkt terwijl u omgekeerde glaspatronen ontwikkelt, aangezien glas een niet-absorberend basismateriaal is, waardoor het langer zou duren voordat de kleuren drogen. Bovendien is het een lastige taak om spiegelbeelden op het glas te maken, daarom zou je veel geduld en concentratie nodig hebben bij het maken van ontwerpen voor het schilderen van glas.

-Gebruik duurzame penselen van fijne kwaliteit voor schetsen en kleuren. Dit zou zorgen voor een vloeiende en gelijkmatige streek elke keer dat u tekent of kleurt.

-Glas is een delicaat object, zorg ervoor dat u het veilig, intact en ver buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt. Het kunstwerk moet zowel voor als na voltooiing zorgvuldig worden behandeld.

-Het is verstandig om een kit voor het schilderen van glas te kopen in plaats van te gaan voor individuele items zoals semi-transparante verf, penselen, voering enz. De kit is eigenlijk een assortiment van alle dingen die je nodig zou hebben voor het maken van een schilderij op glas.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *