Het belang van een goed UPS-systeem (Uninterruptible Power Supply).

Een UPS of Uninterruptible Power Supply-systeem dient als noodstroomvoorziening wanneer de hoofdvoeding uitvalt. In tegenstelling tot stand-bygeneratoren levert het UPS-systeem onmiddellijk de benodigde elektrische stroom tijdens een stroomonderbreking. Het is niet nodig om het handmatig te starten en in het geval dat de stroom uitvalt, blijft het werken en gebruikt het zijn back-upbatterij als stroombron. Het UPS-systeem kan in verschillende formaten met verschillende stroommogelijkheden worden geleverd. Afgezien van reservebatterijen kunnen ze werken in combinatie met dieselgeneratoren om extra stroom te leveren aan machines die meer stroom nodig hebben dan gewone desktopcomputers. De behoefte aan dit systeem is voor iedereen erg belangrijk, vooral voor grote bedrijven en commerciële bedrijven.

Een UPS-systeem is belangrijk om gegevensverlies te voorkomen. Mensen die de computer als hun belangrijkste werkinstrument gebruiken, kunnen vertellen hoe irritant het is om de gegevens te verliezen waaraan ze hard hebben gewerkt. Wanneer er een stroomstoring optreedt, heeft de computer geen tijd om deze documenten op te slaan. Een ononderbroken stroomvoorziening kan dit echter voorkomen. Het kan de computergebruiker mogelijk 5 minuten tot een aantal uren ondersteuning geven om het kritieke document en de gegevens te onderhouden.

Zoals voor veel bedrijven is een ups noodstroomsystemen essentieel voor een continue bedrijfsvoering. Een stroomstoring kan ook inkomensverlies tot gevolg hebben. Zelfs een stroomonderbreking van een paar uur kan bepaalde activiteiten stopzetten, waardoor het bedrijf zijn producten niet kan produceren en niet met zijn klanten kan communiceren. Dit geldt met name voor bedrijven die het internet als belangrijkste interface gebruiken en voor anderen die niet het risico kunnen lopen dat apparatuur uitvalt. Het UPS-systeem kan hen voldoende tijd geven om hun stand-by generatoren handmatig te activeren als dat nodig is voor een langere stroomvoorziening.

De stroomvoorziening die dit systeem kan leveren, voorkomt ook schade aan machine en computers. Een stroomonderbreking kan computers met geweld afsluiten, wat kan resulteren in onomkoopbare bestanden en gegevens. De extra back-uptijd die kan worden gegeven, is ook voldoende om de computer correct af te sluiten om deze schade te voorkomen. Wat betreft machines zullen de meeste fabrikanten aangeven hoe belangrijk het is om de machine goed uit te schakelen. Met de aanwezigheid van een UPS-systeem kunnen bedrijven duizenden euro’s besparen door dure reparaties te vermijden.

Het belang van dit systeem is vooral het vermogen om schade en gegevensverlies te voorkomen. Een stroomtekort kan op elk moment optreden, omdat dit kan worden veroorzaakt door een aantal externe invloeden. Niemand kan zeggen wanneer deze zullen gebeuren en daarom is voorbereiding hierop de enige oplossing.

(EMC) is een op energie-efficiëntie gebaseerde technische organisatie die actief is in 6 onderling verbonden gebieden. We streven ernaar om de meest kosteneffectieve energie-efficiënte oplossing te bieden die de laagst mogelijke bedrijfskosten mogelijk maakt met elk systeem dat we aanbieden. EMC is een toonaangevende, onafhankelijke, gespecialiseerde leverancier van kritieke stroomvoorziening, stroomkwaliteit en energiebeheeroplossingen, waaronder:

– Eco-datacenters

– Opladers voor elektrische auto’s

– Slimme meters

– Energiebesparende oplossingen

– Ononderbroken voedingen, batterijsystemen en generatoren

– Power Quality Analyse en Verbetering

– Meet- en bewakingssystemen

EMC-ingenieurs hebben samen meer dan 150 jaar ervaring in de specialistische gebieden van ons bedrijf. We gebruiken deze vaardigheden om de beste technische en commercieel meest haalbare oplossingen te bieden die verkrijgbaar zijn bij een reeks toonaangevende fabrikanten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *