Geothermische warmtepompen gebruiken de temperatuur van de bodem of het grondwater om uw huis te verwarmen of te koelen. Dit proces gebruikt de natuurlijke temperatuur van de aarde om het binnenklimaat in uw huis te regelen.

Een dak met een compressor haalt warmte uit de grond en pompt deze naar een interne verwarmingslus om natuurlijke warmte door het hele huis te laten circuleren. In de zomer werkt de geothermie omgekeerd en duwt warme lucht de grond in. Zo hoeft de airco niet harder te werken om het huis te koelen.

Geothermische warmtepompen zijn een zeer energiezuinige manier om uw huis te verwarmen en te koelen. Het kan tot 50% minder energie verbruiken dan conventionele verwarmings- en koelsystemen.

Een groot voordeel van het gebruik van deze energiebesparende warmtepomp deurne systemen is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over buitentemperaturen of weersomstandigheden. Ze zijn niet afhankelijk van de buitenluchttemperatuur, maar eerder van de temperatuur van de grond. Dit betekent dat geothermische luchtsystemen op milde dagen net zo efficiënt werken als op winderige winterdagen.

Er zijn twee soorten geothermische warmtepompen: water-naar-water en water-naar-lucht. Water-naar-water warmtepompen worden over het algemeen alleen gebruikt voor verwarming en vervangen conventionele olie- of gasovens. Deze pomp werkt het beste bij gemiddelde grondtemperaturen tussen 50 en 75 graden en is perfect voor het verwarmen van water in badkamers en keukens.

Water-naar-lucht warmtepompen worden vaak gebruikt voor zowel verwarming als koeling. Het water fungeert als koellichaam om de warmte in huis op te nemen. De lucht circuleert vervolgens via kanalen door het huis. In termen van verwarmingscapaciteit gedragen water-naar-lucht geothermische warmtepompen zich vergelijkbaar met water-naar-water geothermische warmtepompen.

Om optimaal te profiteren van de voordelen die deze energiezuinige verwarmings- en koelsystemen kunnen bieden, moet u er eerst voor zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is. Door het lekken van warmte of koeling door niet-afgedichte ramen of deuren tot een minimum te beperken, kunt u uw geothermische systeem optimaal laten werken. Hoe minder vaak u moet opereren, hoe meer u bespaart op uw energierekening.

Overweegt u een aardwarmtepomp te plaatsen, raadpleeg dan een ervaren verwarmings- en koelaannemer die een doorgaande leiding op de juiste manier kan aanleggen. Sommige van deze nieuwe verwarmings- en koelsystemen hebben leidingen nodig om de grondwaterspiegel te bereiken. Het inhuren van een ervaren installatiebedrijf voor aardwarmtepompen kan ervoor zorgen dat uw systeem naar behoren en met maximaal rendement werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like