Dodelijke levensstijl

Als je denkt dat hiv/aids de grootste moordenaar ter wereld is, denk dan nog eens goed na. Volgens de laatste publicatie van de Wereldgezondheidsorganisatie sterven meer mensen aan chronische ziekten die niet overdraagbaar zijn dan aan infectieziekten zoals hiv/aids. Drie op de vijf mensen overlijden aan chronische ziekten. Chronische, niet-infectieuze ziekten omvatten ziekten veroorzaakt door een ongezonde levensstijl. Ze veranderen uiteindelijk in genetische aandoeningen. Hartaandoeningen en diabetes worden verondersteld zich te manifesteren in gezinnen die generaties lang de ongezonde voeding en sedentaire levensstijl hebben aangenomen. De WHO is ook van mening dat alle ziekten die verband houden met de sedentaire levensstijl kunnen worden teruggedraaid. Het is bekend dat stoppen met roken, hoe laat in het leven ook, cellen herstelt en herstelt die hun vermogen hebben verloren om op hol geslagen celgroei te remmen, een aandoening die kanker voedt. Het is dus nooit te laat om te stoppen met roken. WHO projecteert dat in 2015 chronische aandoeningen meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd zouden kunnen doden, bijna de helft van de bevolking van India?

HIV/AIDS heeft veel mainstream aandacht gekregen, ten koste van andere even dodelijke ziekten. Er wordt herhaaldelijk gepleit voor een billijke benadering voor de behandeling van hartziekten en diabetici die een groot aantal mensen treffen, naast polio en malaria. Tegenwoordig veranderen mensen snel van plaats. Maar het is gebleken dat chronische ziekten niet worden beïnvloed door de geografische veranderingen. Daarom worden de chronische ziekten die eigen zijn aan één gemeenschap niet langer beperkt door geografie. Bijvoorbeeld, India heeft een hoge neiging tot hartaandoeningen en diabetici, ongeacht waar ze wonen in India of in het buitenland. Levensstijlziekten worden stille moordenaars genoemd.

Meestal worden de waarschuwingssignalen zoals stress, overgewicht, overwerk en gebrek aan lichaamsbeweging door velen niet serieus genomen. India en China zijn kwetsbaarder voor deze ziekten vanwege de enorme bevolking, slechte arbeidsomstandigheden en sedentaire levensstijl. De WHO zegt dat het probleem ernstig wordt, maar de remedies zijn eenvoudig en omvatten een verandering in levensstijl en meditatie. India en China hebben het voordeel van de oude traditie om lichaam en geest gelijk te behandelen.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *