De voordelen van het gebruik van tools voor het maken van inhoud

 

Als je nog steeds basistools gebruikt, zoals Microsoft Word, voor elk stukje content dat je maakt, dan is dit artikel iets voor jou, omdat we de voordelen beschrijven van de verschillende tools voor het maken van content die beschikbaar zijn.

Hoewel er niets mis is met Microsoft Word voor het maken van documenten, is de kans groot dat er een set Contentoo-creatietools is die je proces kan stroomlijnen en tegelijkertijd een hele nieuwe wereld van functionaliteit opent.

XML-gestructureerd schrijven

Als u niet bekend bent met XML-gestructureerd schrijven, is het de moeite waard om een korte beschrijving te geven, aangezien dit centraal staat in de meeste tools voor het maken van inhoud die u waarschijnlijk zult gebruiken. Waar eenvoudige tekstverwerkingsprogramma’s met het oog kunnen worden geconfigureerd om te passen bij de gewenste lay-out, maakt XML-authoring meer geavanceerde publicatiesoftware mogelijk die de inhoud van de opmaak scheidt.

Aparte opmaak en inhoud

In dit opzicht lijkt het een beetje op HTML, waar een code zoals zou worden gebruikt om een vooraf gedefinieerd formaat aan de tekst te geven, zoals 12 pt. Times New Roman vetgedrukte tekst, als voorbeeld.

Door deze tools te gebruiken, kunt u op een veel eenvoudigere en minder tijdrovende manier soortgelijke ontwerpen en thema’s opnieuw maken voor tal van verschillende soorten inhoud en documenten.

Cross-platform publiceren

Een heel handige eigenschap van de meeste tools voor het maken van XML-inhoud is dat ze het formaat automatisch kunnen wijzigen zodat het past bij het platform waarop het wordt gepubliceerd. Als we ons voorbeeld van eerder nemen en zeggen dat op het web de opgemaakte tekst eruit zou komen als een 12 Pt. Times New Roman vetgedrukte tekst, misschien willen we deze wijzigen in 14 pt. cursief Arial-lettertype voor wanneer het bijvoorbeeld op een telefoon wordt weergegeven.

Deze veelzijdigheid in deze tools zorgt ervoor dat het beheren en publiceren van inhoud veel sneller en gemakkelijker gaat, aangezien de auteur niet de handmatige taak heeft om voor elk platform opnieuw te formatteren en te ontwerpen.

Inhoud hergebruiken

Een ander voordeel van het maken van XML-inhoud is de mogelijkheid om componenten en inhoud opnieuw te gebruiken in plaats van die informatie van elders te herschrijven of kopiëren en plakken. Door naar de oorspronkelijke bron van het onderdeel of de inhoud te verwijzen, kunnen meerdere documenten één informatiebron gebruiken.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat, als dit onderdeel moet worden bijgewerkt, alleen de ene informatiebron hoeft te worden gewijzigd, aangezien het automatisch de andere bladen zal bijwerken, waardoor het veel nauwkeuriger en gestroomlijnder wordt.

Tools voor het maken van inhoud

Er zijn momenteel een aantal verschillende tools voor het schrijven van XML en andere tools voor het maken van inhoud beschikbaar, waarvan sommige webgebaseerde software zijn. Naarmate de tools zich ontwikkelden, stelde het uiterlijk ervan gebruikers in staat om XML-inhoud te creëren, maar met een vergelijkbaar gevoel als het gebruik van Microsoft Word.

Dit zorgt voor een snelle overgang naar XML-authoring en zorgt ervoor dat auteurs niet gefrustreerd raken voordat ze zelfs maar zijn begonnen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *