Bromfietsen bieden een uitstekende ROI (return on investment), vooral als het gaat om hun brandstofverbruik. Als de olieprijzen blijven stijgen, zouden bromfietsen met nog meer enthousiasme op de automarkt terugkomen. De meeste universiteitscampussen hebben een aantal studenten die op bromfietsen op campussen rijden. Deze fietsen zijn handig voor korte ritten die niet kunnen worden afgelegd met een fiets of een auto. Er zijn bromfietsen die beginnen bij en kunnen oplopen tot . Wat deze fietsen onderscheidt van motorfietsen, is hun motor met kleine boring en banden met een kleine diameter.

Hoewel bromfietsen in wezen hetzelfde zijn, hebben ze in de meeste staten verschillende definities. In Massachusetts zouden ze bijvoorbeeld een automaat moeten hebben, een cilinderinhoud van meer dan 50 cc en niet harder mogen rijden dan 30 mijl per uur. Sommige modellen van een Bromfiets 45 km/h met een 50 cc motor kunnen 100 MPG geven. Een van die bromfietsen was de Honda 50 die niet meer op de weg rijdt. Er zijn andere, die 120 MPG geven, hoewel deze aan de hogere kant zijn. Een van de beste bromfietsen is de Solex, gemaakt in Frankrijk.

Zoals altijd kunnen uw rijgewoonten het brandstofverbruik verbeteren. Langzaam accelereren verbruikt minder gas. Rijd richting stoplichten en je zult zien dat je minder brandstof verbruikt dan wanneer je tot het laatste moment op het pedaal trapt. Pas uw snelheid op de snelweg aan en ook wanneer u zich op de landwegen bevindt. Rijden met lagere snelheden helpt bij een lager brandstofverbruik en zou u een hogere MPG opleveren. Het in goede conditie houden van uw bromfiets is een andere manier om tot een optimale brandstofbenutting te komen.

Momenteel zijn er niet veel Amerikaanse bromfietsfabrikanten. Wel is er een stijging in het aantal mensen dat een bromfiets koopt. Maar het zou leuk zijn om een ‘hybride bromfiets’ te hebben waarmee je op een vlakke ondergrond trapt en de accu oplaadt als je dat wilt. Gebruik de accukant voor de bromfiets als je bergafwaarts gaat, en gebruik de motor voor de bergopwaarts. Zo verbruik je geen benzine en raak je ook niet vermoeid als je bergop gaat.

Er kleven ook een aantal nadelen aan het kopen van een bromfiets. Veiligheid is een zorg en ook rijden in barre weersomstandigheden wordt bijna onmogelijk. Maar de besparing op het benzineverbruik is enorm. Met een gemiddeld brandstofverbruik van ongeveer 100 MPG, zal een bromfiets de benzine die een auto zou verbruiken, verminderen van een kwart tot een tiende. U kunt dus tot $ 100 besparen. En als je met een fiets overweg kunt, kun je zeker op een brommer rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like