Alles wat u moet weten over Zirkoniumfineer kronen:

 

Zirkoniumfineer kronen zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een tandheelkundige restauratie die er natuurlijk uitziet en lang meegaat. Als u zirkoniumfineer kronen overweegt, moet u het volgende weten.

Wat zijn zirkoniumfineer kronen?

Zirkoniumfineer kronen zijn tandheelkundige implantaten die zijn gemaakt van een speciaal type keramiek, zirkoniumoxide genaamd. Dit materiaal is extreem sterk en duurzaam, waardoor het een ideale keuze is voor tandheelkundige restauraties.

In tegenstelling tot traditionele kronen, die zijn gemaakt van een combinatie van metaal en porselein, zijn zirkoniumfineerkronen volledig gemaakt van keramiek. Dit betekent dat ze volledig metaalvrij zijn, wat een groot voordeel is voor mensen met metaalallergieën of -gevoeligheden.

Waarom kiezen voor zirkoniumfineer kronen?

Er zijn verschillende redenen waarom u zirkoniumfineer kronen zou kunnen verkiezen boven andere soorten tandheelkundige restauraties. Eerst en vooral zien kronen van zirkoniumfineer er ongelooflijk natuurlijk uit. Omdat ze volledig van keramiek zijn gemaakt, kunnen ze worden afgestemd op de kleur en vorm van uw natuurlijke tanden, zodat ze naadloos opgaan in de rest van uw glimlach.

Bovendien zijn zirkoniumfineer kronen ongelooflijk sterk en duurzaam. Ze zijn bestand tegen de druk van bijten en kauwen zonder te barsten of af te breken, zodat ze vele jaren meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden.

Ten slotte zijn zirkoniumfineerkronen een geweldige optie voor mensen met metaalallergieën of -gevoeligheden. Omdat ze metaalvrij zijn, veroorzaken ze geen bijwerkingen bij mensen die gevoelig zijn voor metalen.

Hoe worden zirkoniumfineer kronen gemaakt?

Zirkoniumfineer kronen worden gemaakt met behulp van een computerondersteund ontwerp- en fabricageproces (CAD/CAM). Eerst maakt uw tandarts met een speciale scanner een digitale afdruk van uw gebit. Deze afdruk wordt vervolgens gebruikt om een 3D-model van uw tanden op een computer te maken.

Aan de hand van dit 3D-model ontwerpt uw tandarts uw kronen van zirkoniumfineer zodat deze perfect bij uw tanden passen. Dit ontwerp wordt vervolgens naar een freesmachine gestuurd, die uw kronen uit een blok zirkoniumoxide-keramiek snijdt.

Nadat de kronen zijn gefreesd, worden ze gepolijst en afgewerkt om ze een natuurlijk ogende uitstraling te geven. Ten slotte hecht uw tandarts de kronen aan uw tanden met een speciale tandlijm.

Wat zijn de voordelen van zirkoniumfineer kronen?

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen van zirkoniumfineer kronen ten opzichte van andere soorten tandheelkundige restauraties. Eerst en vooral zien ze er ongelooflijk natuurlijk uit en kunnen ze worden afgestemd op de kleur en vorm van uw natuurlijke tanden. Dit betekent dat ze naadloos opgaan in de rest van uw glimlach, zodat niemand kan zien dat u tandheelkundige implantaten heeft.

Bovendien zijn zirkoniumfineer kronen ongelooflijk sterk en duurzaam. Ze zijn bestand tegen de druk van bijten en kauwen zonder te barsten of af te breken, zodat ze vele jaren meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden.

Ten slotte zijn zirkoniumfineer kronen een geweldige optie voor mensen met metaalallergieën of -gevoeligheden. Omdat ze metaalvrij zijn, veroorzaken ze geen bijwerkingen bij mensen die gevoelig zijn voor metalen.

Kortom, als u op zoek bent naar een natuurlijk ogende, duurzame tandheelkundige restauratie, zijn zirkoniumfineerkronen een uitstekende keuze. Ze zijn sterk, duurzaam en metaalvrij, waardoor ze een geweldige optie zijn voor iedereen die het uiterlijk en de functie van zijn tanden wil verbeteren.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *